Светът продължава да се изкривява. Веган шкембе чорба събира туристите в

...
Светът продължава да се изкривява. Веган шкембе чорба събира туристите в
Коментари Харесай

Светът се изкривява - направиха веган шкембе

Светът продължава да се изкривява. Веган шкембе супа събира туристите в центъра на Пловдив. Това заяви за „ Монитор “ зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Еньо Енев. 

По думите му редица градове, измежду които Велинград и Русе към този момент са въведели районни ястия в своите менюта, а заведенията във втория по-големина град у нас също не остават по-назад.

„ В ж. к. „ Тракия “ има най-малко 3 заведения, които работят напълно с български менюта “, разясни той, като добави, че измежду обичайните ястия, предлагани във втория по величина град у нас, са пълнени чушки с фасул, сарми и мусака.

Призът за иноватор в кулинарията обаче сграбчва точно заведението в центъра на Пловдив, което гощава своите клиенти с вегетарианска шкембе супа. Тя следва рецептата на обичаната вечеря за студените зимни вечери, само че вместо месо в нея се поставят гъби кладница.

Според статистика на Европейската асоциация на хотели, заведения за хранене, заведения и кафенета ХОТРЕК, чийто единствен пълновръстен член за България е БХРА, най-нисък % на заболелите се следи точно в местата за настаняване и заведенията за публично хранене - към 1.5%, до момента в който останалите браншове надвишават 8 на 100.

„ Подобни данни разкриват, че потребителите не трябва да се тормозят, че ще се заразят в заведенията. “, разяснява той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР